Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 145 / оптимален вариант за мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Момчето питаше за 1,6 вие стигнахте до QV......
    sigpic
    1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
    2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
    2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от invinceble
      Момчето питаше за 1,6 вие стигнахте до QV......
      И това е така ...

Първоначално публикувано от Bobi_33
      Аз от TS-ите имам наблюдение, че 1.4 е най-здрав. Той е и най-късоходов. С нарастването на кубатурата тоя мотор става по-трошлив. Затова и 2.0-ката мре най-често.
      Какво ти е мнението за този мотор 1.7 i.e. 16V T.S. -ако имаш наблюдения разбира се ..
      (въпросът е и към останалите колеги, ако има някой наблюдения).

Първоначално публикувано от BillyBoy`
      Незнам какво толкова имате против TS-ка,аз на моя му навъртях почти 200К км. и не съм имал проблеми със мотора а съм 3-ти собственник на колата.А сега ме наплюите мъжката ама това е истината за моята кола.Верно е че някои неща го правят по скъп за обслужване.Но от доста време във мен се е насадила идеята за боксер алфа и постоянно гледам обявите
      ама да видим на къде ще избие.
      Защо искаш да минеш от ТС на боксер ... карал ли си боксер и какви са от твояте гледна точка предимствата и недостатъците, явно доста си покарал ТС ...
      https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo

Comment

Спрямо GTD или боксер не мога да направя база за сравнение понеже не съм притежавал алфа със такъв мотор,за недостатъците боби мисля спомена,аз бих добавил само че ТС-ка е капризен на масло ако искаш да ти служи добре.А защо искам да мина на боксер,незнам,мисля че един ден всеки които е любител на алфа трябва да е карал такава алфа или да е притежавал.
        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 16:06.
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от alfa_pilot Покажи съобщение
          Какво ти е мнението за този мотор 1.7 i.e. 16V T.S. -ако имаш наблюдения разбира се ..
          (въпросът е и към останалите колеги, ако има някой наблюдения).
          Такъв мотор няма

Има 1.7 8v Twin Spark, който е старият изцяло алуминиев мотор на Алфа, но се монтира в 155.

За 1.7 16v Boxer стана въпрос вече.
          Now: 156 2.5 V6 24V
          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
            Такъв мотор няма

Има 1.7 8v Twin Spark, който е старият изцяло алуминиев мотор на Алфа, но се монтира в 155.

За 1.7 16v Boxer стана въпрос вече.
            Да грешката е моя, точно този имах в предвид 1.7 i.e. 16V (144 Hp) боксер

Comment

Няма боксер 144 коня. При 145/6 1.7 16в боксерът е 129 коня. Тоя мотор, за който питаш мисля е 1.8 ТуинСпарк, но незнайно защо в аутодатата го дават като 1.7...
              Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
              Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                Няма боксер 144 коня. При 145/6 1.7 16в боксерът е 129 коня. Тоя мотор, за който питаш мисля е 1.8 ТуинСпарк, но незнайно защо в аутодатата го дават като 1.7...
                Щото е 1747 кубика. Италианците си го водят 1.8, но понеже е под половинката между 1.8 и 1.7, затова го водят и като 1.7
                Същото е и с 1.3 бокср. Той е 1351 кубика, затова за някои пазари е 1.3, на други е 1.4
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Защо са го включили и този 1.7 i.e. 16V (144 Hp) като го водят боксер 144 коня - за 145 , това грешка ли е ... , от ауто дата гледам

Comment

Имате ли представа - за тези които карат и на газ .. колко коня се губят от мощността..., тествал съм на газ и на бензин, разликата в ускорението е малка, но пък и не съм ускорявал много, защото беше градско каране ... така, че нека споделят хората с повече опит ... и най вече извън градско, как се усещат нещата с ускорението ...
                    Last edited by alfa_pilot; d.m.y г., 11:44.

Comment

Имате ли представа - за тези които карат и на газ .. колко коня се губят от мощността..., тествал съм на газ и на бензин, разликата в ускорението е малка, но пък и не съм ускорявал много, защото беше градско каране ... така, че нека споделят хората с повече опит ... и най вече извън градско, как се усещат нещата с ускорението ...
                      На Ситроен Саксо с достаботки разликата е 0.1сек на 402м. На бензин даваше 14.1 на газ 14.2. Това е при положение, че си играеш в голям детайл с настройката.

Comment

Ако искате читав безпроблемен мотор земете си тд-то на фиат,вграждан в 145-146...Върви със секво масло и нафта!

Comment

Защо са го включили и този 1.7 i.e. 16V (144 Hp) като го водят боксер 144 коня - за 145 , това грешка ли е ... , от ауто дата гледам
                          Определено е грешка. 1.7 16V Boxer е 129 к.с. (Поне в купето на 145/6) вече се намира трудно и не върви кой знае колко. Но ако не държиш колата ти да е бърза 1.6 боксера също е добър вариант обслужването му е страшно евтино и е достатъчно пъргав.
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Изглежда добър екземпляр
                            http://www.mobile.bg/11479049532488082
                            Now: 156 2.5 V6 24V
                            Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Уффф ... трябваше ли да ми я показваш тъкмо съм се кротнал.
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                                Изглежда добър екземпляр
                                http://www.mobile.bg/11479049532488082
                                Изглежда доста пазена кола ... разбуни духовете определено .. (:

Comment

Working...
                                X